Kalevalainen jäsenkorjaus

Kalevalaisessa jäsenkorjaushoidossa hoidetaan kehon tukirakenteiden virheasennoista aiheutuvia kiputiloja ja aineenvaihduntahäiriöitä. Hoito tapahtuu hyväksi todetulla suomalaisella pehmytkudoskäsittelyllä, joka tehdään pehmeästi kudoksia kuunnellen.

Virheasento voi aiheuttaa lihasten, kalvorakenteiden ja jänteiden kiristymisen kautta kudospaineen kasvua, haitata solujen ja laajemmin kudosten ravinnonsaantia ja edistää myös kalkin kertymistä nivelpintoihin. Lisäksi virheasento aiheuttaa nivelten kuormitukseen epätasapainoa, mikä johtaa nivelpintojen kulumiseen, kudosten rappeutumiseen tai muihin ongelmiin. Selän jännitystilat ja virheasennot voivat aiheuttaa selkäydinhermojen pinnetiloja ja aiheuttaa ongelmia myös sisäelinjärjestelmien toimintaan.

Tasapainottaminen suoritetaan mobilisoimalla kudoksia ja käyttäen apuna lihaksien ja nivelien luonnollisia liikkeitä sekä liikeratoja ja löyhien sidekudosten nesteitä. Hoidossa käsitellään koko tuki- ja liikuntaelimistö jalkapohjista päälakeen saakka. Käsittelyssä parannetaan kudosten liikkuvuutta toistensa suhteen, saatetaan nivelpinnat kohdilleen ja avataan hermojen pinnetiloja, jolloin kudoksissa oleva neste ja kudospinnat saadaan liikkumaan vapaammin.